Actueel

We houden u graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelen op het gebied van verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden. Nieuws: u vindt het hier

26-4-2021

Stichting AVS wil door samenwerking schuldhulpverlening optimaliseren

De stichting Alliantie Vrijwillige Schuldhulp (AVS) is in 2019 opgericht door zes landelijke vrijwilligersorganisaties: Humanitas, Inspraakorgaan Turken in Nederland, Landelijk Stimuleringsnetwerk Thuisadministratie, Leger des Heils, Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders en SchuldHulpMaatje.

26-4-2021

SchuldHulpMaatje geeft een duwtje in de goede richting

De Delftse Interkerkelijke Stichting voor Ondersteuning bij Financiën en Administratie (ISOFA) is aangesloten bij het landelijke project SchuldHulpMaatje. Hier ontvangen mensen die ondersteuning en begeleiding nodig hebben op financieel en administratief gebied hulp van vrijwilligers.

26-4-2021

Meer jongeren in betalingsproblemen: de cijfers geduid

In maart presenteerde Stichting BKR de halfjaarlijkse Kredietbarometer, die inzicht in trends en ontwikkelingen geeft rondom het financiële welzijn van Nederland. Opvallend in dit beeld is het aantal mensen met betalingsproblemen daalde van ongeveer 695.000 eind 2019 naar ruim 657.000 een jaar later.

26-4-2021

‘Werkelijke economische impact corona wordt pas duidelijk als pandemie bedwongen is’

SchuldenLabNL en de NVVK hebben in ‘coronajaar’ 2020 gewaarschuwd dat het aantal mensen met problematische schulden onder invloed van de pandemie zal toenemen. Als hoofdeconoom bij het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt Peter Hein van Mulligen de vinger zo goed mogelijk aan de pols, onder andere via het ‘Dashboard Welvaart in Coronatijd’.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk