Actueel

We houden u graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelen op het gebied van verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden. Nieuws: u vindt het hier

14-8-2023

Registraties Direct Pay Services bij Stichting BKR tijdelijk niet meer zichtbaar per 1 september 2023

Ondanks herhaald aandringen door BKR, ontbreekt bij consumenten elk perspectief dat de curator van het failliete Direct Pay Services (DPS) aan de slag gaat met de actualisering van hun registraties bij Stichting BKR (BKR). Om die reden kondigt Stichting BKR vandaag aan om de door DPS bij BKR geregistreerde kredietportefeuille per 1 september a.s. tijdelijk uit het kredietregister te nemen en veilig te stellen in een aparte en niet voor externen toegankelijke omgeving.

8-8-2023

Statement n.a.v. faillissement Direct Pay Services en BKR-registraties

In de media is uitgebreid aandacht besteed aan het bankroet van schuldhandelaar Direct Pay Services (DPS) en de gevolgen voor betrokken personen met een openstaande en geregistreerde schuld. Verschillende registraties en coderingen in het BKR-register zijn niet meer actueel door achterstallig beheer door DPS. Hierdoor lopen consumenten onterecht de kans om gehinderd te worden bij de aanvraag van nieuwe financieringen.

2-8-2023

Statement in reactie op artikel in de Telegraaf

Vandaag heeft de Telegraaf een artikel gepubliceerd dat verwijst naar een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op 6 juni 2023, waarbij het Hof BKR verplicht om – net als kredietverstrekkers – verwijderverzoeken van consumenten te behandelen. BKR voldoet aan de uitspraak en behandelt deze verzoeken.

12-7-2023

‘Hou bij bepalen financieringsruimte rekening met daling energielasten waar Duurzaamheidslening toe leidt’

Mede dankzij de Duurzaamheidslening en de Stimuleringslening, verstrekte het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) in 2022 het grootste aantal leningen sinds haar oprichting in 1996. Volgens Bert van der Weerd, manager Klant en Markt bij SVn, zouden meer mensen in aanmerking kunnen komen voor een Duurzaamheidslening als bij het bepalen van de financieringsruimte rekening wordt gehouden met de toekomstige daling van de energie- en maandlasten waar de duurzame investeringen toe leiden.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk