Actueel

We houden u graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelen op het gebied van verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden. Nieuws: u vindt het hier

6-10-2023

De financiële risico’s van veel zzp’ers

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) groeit nog steeds. Ongeveer 1 op de 10 werkenden is zzp'er. En deze zelfstandigen zijn ook meer en meer actief in branches waar dat vijftien jaar geleden nog tamelijk ongebruikelijk was, zoals de zorg, het onderwijs en zelfs pakketbezorging. Niet zelden zijn deze zzp’ers niet- of onderverzekerd, bouwen niet of nauwelijks pensioen op en nemen zo behoorlijke financiële risico’s.

6-10-2023

Verduurzamen van de woning: hoe betaal je dat?

Energie is tegenwoordig een behoorlijke kostenpost voor elk huishouden en eentje die met name bij mensen met een lager inkomen gevoeld wordt. Het is dan ook een goed idee om te kijken naar mogelijkheden om de woning te verduurzamen, ware het niet dat ook die investeringen wel eerst betaald moet worden. Voor deze huishoudens lijkt dat een onneembare drempel, maar er zijn wel degelijk mogelijkheden.

2-10-2023

Onderzoek Bewaartermijnen en Betalingsproblemen

Discussies over de gewenste duur van de bewaartermijn van het kredietregister van BKR, het Centraal Krediet Informatiesysteem (het CKI), onder andere met betrekking tot saneringskredieten zijn aanleiding geweest voor dit onderzoek.

21-8-2023

Per vandaag kredietregistraties van Direct Pay Services bij Stichting BKR tijdelijk niet meer zichtbaar

Per vandaag is de door Direct Pay Services (DPS) bij Bureau Krediet Registratie (BKR) BKR geregistreerde kredietportefeuille uit het kredietregister genomen en veilig gesteld in een aparte en niet voor externen toegankelijke omgeving. Deze afzondering is tijdelijk en houdt in dat deze verouderde kredietregistraties dus tijdelijk niet meer zichtbaar zijn voor andere kredietaanbieders en voor desbetreffende consumenten.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk