Actueel

We houden u graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelen op het gebied van verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden. Nieuws: u vindt het hier

24-10-2023

Statement BKR naar aanleiding van uitzending Radar over registraties van Dexia bij BKR

 Stichting BKR benadrukt dat zij als primaire taak heeft op een onafhankelijke en veilige manier, persoonlijke en feitelijke informatie met betrekking tot kredieten en betalingsachterstanden te ontvangen en te ordenen en ontsluit deze gegevens binnen een netwerk van kredietverstrekkers en schuldhulppartners.

6-10-2023

Tweegesprek tussen NVB en BKR

In het komende nummer van Inzichtelijk publiceren we een uitgebreid verslag van het tweegesprek met BKR-bestuursvoorzitter Peter van den Bosch en Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Zij spraken met elkaar over verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden, onderwerpen waar zij beiden veel mee te maken hebben. In deze nieuwsbrief een sneak preview.

6-10-2023

Onderzoek toont negatieve effecten van verkorten bewaartermijn BKR-registratie aan

Iemand die een saneringskrediet heeft afgerond, loopt meer risico om opnieuw in betalingsproblemen te komen dan mensen zonder een schuldregelingsverleden. Verkorting van de bewaartermijn van gegevens over kredieten en betalingsgedrag, heeft bovendien in meerdere landen geleid tot hogere wanbetalingspercentages, verminderde beschikbaarheid van krediet en hogere kosten voor kredieten in het algemeen.

6-10-2023

VPS nog makkelijker met werkbakjes voor signalen

Met Vindplaats van Schulden (VPS) brengt Stichting BKR betalingsachterstanden van consumenten in kaart. Dit zijn achterstanden bij verhuurders, energiemaatschappijen, drinkwaterbedrijven en zorgverzekeraars. Deze organisaties leveren de betalingsachterstanden op één plek aan: in VPS. Via VPS zetten we de melding door naar de desbetreffende gemeente, zodat die bewoners proactief kan benaderen over hun betalingsachterstanden.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk