Actueel

We houden u graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelen op het gebied van verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden. Nieuws: u vindt het hier

27-3-2024

BKR Monitor 2023

In februari 2024 kwam de BKR Monitor over het jaar 2023 uit. Met de jaarlijkse BKR Monitor (voorheen Schulden Monitor), die gebaseerd is op cijfers uit het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI), biedt Stichting BKR inzicht in het aantal personen met een krediet en hun betalingsgedrag.

27-3-2024

Non-bancaire financiering voor mkb in de lift

Tien jaar geleden werd 90% van het mkb (midden- en kleinbedrijf) bancair gefinancierd en zocht de overige 10% zijn heil elders. Nu liggen de percentages anders: inmiddels vindt zo’n 20 tot 25% van de mkb’ers een non-bancaire financiering. Lease en crowdfunding (of liever crowdfinance) zijn daarbij de belangrijkste vormen. In het komende nummer van Inzichtelijk vertellen Ronald Kleverlaan (Stichting MKB Financiering) en Jeroen ter Huurne (voorzitter Crowdfunding Nederland en CEO van Collin Crowdfund) uitgebreid over hun visie op deze verschuiving. In deze nieuwsbrief lichten we een tipje van de sluier op.

27-3-2024

Financiering verduurzaming woningen vraagt om gedegen advies

Het verduurzamen van de eigen woning kan een interessante investering zijn. Maar ook een investering moet gefinancierd worden en voor particulieren kunnen deze kosten behoorlijk hoog zijn. Er zijn verschillende manieren om verduurzaming van een woning te financieren. Karin Boog, financieel specialist van Vereniging Eigen Huis (VEH), zet de mogelijkheden op een rij en dat zijn er behoorlijk wat. Dat vraagt van een financieel adviseur een goede afweging om consumenten te behoeden voor onnodig hoge leningen en kosten.

27-3-2024

Week van het geld kweekt financieel bewustzijn bij jongeren

Op initiatief van het platform Wijzer in geldzaken vond van 11 tot en met 15 maart 2024 voor de dertiende keer de ‘Week van het geld’ plaats. Op scholen en in gemeenten werd volop aandacht besteed aan de financiële educatie van jongeren. “En dat is nodig”, vindt projectmanager Oscar de Grave. Hij vertelt meer over deze week en de initiatieven die zijn genomen.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk