Actueel

We houden u graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelen op het gebied van verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden. Nieuws: u vindt het hier

26-6-2024

Financiële gezondheid van jongeren onder druk

In de komende editie van BKR-magazine Inzichtelijk bespreken Christian Meijer (Wijzer in geldzaken), Natalie Aartsen (AFM), Don Ceder (Tweede Kamerlid CU) en Erwin Reyes (BKR) de kwetsbare financiële gezondheid van jongeren.

23-5-2024

BKR-applicatie VPS helpt gemeente Nijmegen bij effectieve schuldenaanpak

Inwoners die door het team Geldzorgen van de gemeente Nijmegen zijn geholpen in de schuldhulpverlening, geven hoge cijfers voor deze dienstverlening. Uit klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat zij de dienstverlening in de regelfase een 7,9 als rapportcijfer geven en een 8,5 in de aflosfase. Informatiecoördinator Loes Cornelissen van de afdeling Financieel Experts in de Wijk (FEW) licht de aanpak toe, waarbij ze gebruikmaken van VPS.

23-5-2024

“De grenzen van de rafelranden zijn verruimd”

Hoe gaan financiële organisaties om met mensen die zich ‘in de rafelranden’ bevinden? Mensen die om wat voor reden dan ook te maken krijgen met bestaansonzekerheid en moeilijkheden die zich maar op blijven stapelen, verdienen speciale aandacht. Dat is de mening van Willem Los, onder andere schuldrustcoach bij Stichting ONSbank.

23-5-2024

‘Subtiele duwtjes in goede richting’ kunnen consumenten behoeden voor valkuilen abonnementeneconomie

Veel mensen zijn ‘overgeabonneerd’ en hebben meer abonnementen dan ze eigenlijk zouden willen. Dat blijkt uit onderzoek van Tilburg University, dat ook aantoonde dat ‘nudging’ oftewel ‘subtiele duwtjes in de goede richting’ mensen kunnen helpen om weer grip te krijgen op de kosten die ze maandelijks kwijt zijn aan abonnementen.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk