Actueel

We houden u graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelen op het gebied van verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden. Nieuws: u vindt het hier

13-2-2024

Nieuwe functionaliteit VPS: doelgroep-segmentatie voor gerichte, snelle en effectieve opvolging

Afgelopen najaar introduceerde Stichting BKR ‘werkbakjes’ voor Vindplaats van Schulden (VPS). Vaste-lastenpartners zijn verplicht om gemeenten te informeren over (beginnende) betalingsachterstanden en dat kan via VPS. BKR werkt voortdurend aan verbetering van haar producten en met de nieuwe werkbakjes ontstaat in VPS meer overzicht, zodat efficiënter en zorgvuldiger gewerkt kan worden.

13-12-2023

Problematische schuldsituaties nemen toe bij verkorten registratietermijn gemeentelijke schuldhulp

Vanuit gemeenten en de politiek zien we dat er een beweging is om registraties minder lang te bewaren, omdat men vindt dat mensen die een schuldhulptraject hebben afgerond met een ‘schone lei’ moeten kunnen bouwen aan hun toekomst. De daad werd in januari door de vier grootste gemeenten (G4) bij het woord gevoegd, door de registratietermijnen voor schuldhulptrajecten voor iedereen terug te brengen van vijf jaar naar zes maanden.

12-12-2023

‘Bestaanszekerheid dreigt een containerbegrip te worden’

‘Bestaanszekerheid’ dreigt een containerbegrip te worden, waar politieke partijen de invulling aan kunnen geven die ze willen. Dat stelt de Dordtse wethouder Peter Heijkoop in een interview in het decembernummer van het BKR-magazine Inzichtelijk. In deze nieuwsbrief een sneak preview.

12-12-2023

Zorgvuldige beoordeling verwijderingsverzoek BKR-registratie dankzij Handreiking Belangenafweging

Al dan niet ondersteund door commerciële juridisch adviesbureaus zoals Dynamiet Nederland, kloppen consumenten steeds vaker bij financiële instellingen aan met het verzoek om een BKR-registratie te corrigeren of te verwijderen. Lastig, want voor alles beschermt zo’n BKR-registratie mensen tegen overkreditering. Bij hoge uitzondering kunnen er echter bijzondere persoonlijke omstandigheden zijn die verwijdering rechtvaardigen.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk