Actueel

We houden u graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelen op het gebied van verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden. Nieuws: u vindt het hier

12-12-2023

Inkorten van de Wsnp-termijn: goede zaak?

Op 1 juli 2023 werd de termijn waarin mensen met schulden in de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) zitten ingekort van drie naar anderhalf jaar. In het komende nummer van Inzichtelijk gaat Arjan Kampman, wethouder te Enschede, in op deze verkorting. Hij zet kanttekeningen en weegt de verschillende motieven om dit te doen. Een kleine vooruitblik.

12-12-2023

Wel politieke aandacht voor woningmarkt, niet voor financieringsmogelijkheden hypotheken

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023, was de woningmarkt een van de belangrijkste thema’s. Aandacht voor de teruglopende financieringsmogelijkheden voor hypotheken was er echter niet of nauwelijks. Dat blijkt uit een analyse van de verkiezingsprogramma’s van 18 van de 26 deelnemende partijen door De Hypotheekshop.

12-12-2023

‘Coronacrisis, energiecrisis, recessie… veel ondernemers hebben nog niet de kans gehad om er bovenop te komen’

Volgens een brief die demissionair staatssecretaris Marnix van Rij in oktober 2023 naar de Tweede Kamer stuurde, worstelt een forse groep ondernemers nog met belastingschulden uit de coronaperiode. In totaal gaat het om ruim 13 miljard euro. Meer dan 60.000 ondernemers hebben een betalingsachterstand, ruim 20.000 van hen losten nog geen cent af.

23-11-2023

De essentiële veiligheid van onze data

Onze Chief Information Officer (CIO) Henk Bothof gaat in het komende nummer van magazine Inzichtelijk dieper in op het essentiële belang van een goede beveiliging van de bij Stichting BKR geregistreerde data. De primaire taak van BKR is tenslotte het veilig ontvangen, ordenen en ontsluiten van data en signalen op het gebied van kredieten, betalingsachterstanden en schuldhulp. Essentieel, omdat het gaat om betrouwbaarheid en geloofwaardigheid. Een kleine vooruitblik.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk