Actueel

We houden u graag op de hoogte van belangrijke ontwikkelen op het gebied van verantwoorde kredietverlening en het voorkomen van problematische schulden. Nieuws: u vindt het hier

6-11-2023

BNPL-aanbieders stellen gedragscode op

Vier grote aanbieders van Buy Now Pay Later-diensten (BNPL) hebben een gedragscode opgesteld, die aanbieders verplicht om onder meer duidelijke informatie te verstrekken over kosten, voorwaarden en betalingsverplichtingen van de service. Stichting BKR juicht het voornemen om aansluiting bij BKR te onderzoeken toe.

6-11-2023

Ken je klant met KYC

Know Your Customer (KYC) is een product van Stichting BKR dat deelnemers helpt om te weten wie hun klant is. Op die manier voorkom je fraude in het financieel verkeer en verminder je het risico daarop. Via KYC checken we in drie registers of je klant betrokken is bij een faillissement en helpen we met het compliant zijn van je organisatie aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en Sanctieregelgeving. Productowner Jordy Broekman van Stichting BKR gaat dieper op KYC in.

6-11-2023

‘De rekeningen stapelden zich op, zonder inkomsten’

Begin dit jaar stond het huilen Paul nader dan het lachen. Fikse schulden en lage inkomsten: de toekomst leek een groot zwart gat. Dankzij vrijwilliger Douwe Roel Bosma van Stek Budgetmaatjes070 gloort er nu voorzichtig weer licht aan de horizon voor voormalige horecaondernemer Paul.

6-11-2023

De BKR Hypotheekbarometer is uit

In de BKR Monitor Update, informeren we je eens per kwartaal over de lopende consumptieve kredieten en betalingsachterstanden in Nederland. Waar je in de BKR Monitor onze jaarcijfers van de afgelopen 5 jaar vindt, rapporteren we in de BKR Monitor Update over de kerncijfers van laatste acht kwartalen.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief en krijg elke maand het laatste nieuws en interessante kennis en ontwikkelingen in je mailbox. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk