Persberichten

Dit zijn de persberichten die we tot nu toe hebben gepubliceerd. Wilt u ze vanaf nu automatisch in uw mailbox ontvangen? Meld u daar dan voor aan.

Aanmelden voor nieuwsbrief Inzichtelijk

21-12-2022

Samen werk maken van afspraken over registratie van gemeentelijke schuldhulp

BKR verzoekt om snel werk te maken van duidelijke afspraken over de registratie van schuldhulp. Aanleiding is een brief van de wethouders van de vier grote steden hierover, waarin zij aandringen op een termijn van zes maanden na afloop van de schuldhulp of schuldhulpverlening.

13-12-2022

Statement n.a.v. berichtgeving rond positieve hypotheekregistratie

Donderdag 13 december pakte de Telegraaf uit met een artikel over de plannen om hypothecaire kredieten op te nemen in het Kredietregister. Vereniging Eigen Huis (VEH) is geen voorstander van deze plannen en heeft de media opgezocht om hen van dit standpunt op de hoogte te stellen.

18-10-2022

Betalingsproblemen blijven afnemen

Het aantal mensen met een betalingsprobleem is in de afgelopen twaalf maanden opnieuw afgenomen. Ook het totaal aantal mensen met een krediet daalt. Dat blijkt uit de Kredietbarometer van Stichting BKR, die vandaag werd gepubliceerd.

11-7-2022

Bijna één op de tien Nederlanders valt binnen jaar terug na opgelost betalingsprobleem

Ruim negen procent van de Nederlanders met een opgelost betalingsprobleem heeft binnen een jaar een nieuw betalingsprobleem. Dit blijkt uit de Schulden Monitor, een jaarlijks terugkerend statistisch rapport van Stichting BKR dat inzicht geeft in het financiële welzijn van Nederland. De kans op een betalingsprobleem wordt overigens aanzienlijk groter als een persoon meerdere kredieten op zijn naam heeft staan.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor onze publicaties en krijg regelmatig de meest interessante financiƫle vraagstukken in je mailbox. Samengesteld en gepubliceerd door experts vanuit verschillende domeinen. U kunt u altijd weer afmelden.

Aanmelden voor onze publicaties